LAPPONIAUVANLIG PRODUKTKATALOG

I skandinavisk smykkedesign er det få som kan måle seg med arbeidene fra Lapponia Collection. I særklasse er Björn Weckströms bidrag. Han har på en ypperlig måte klart å forene kunst og design.

Björn Weckström er den mest kjente av designerne som formgitt Lapponia-smykker. I 1963 begynte han samarbeide med firmaet Kruunu-Koru Oy, som senere ble Lapponia Jewelry. Karakteristisk for Weckströms Lapponia-smykker er de skulpturale kvalitetene. Verdenskjent ble Lapponia da prinsesse Leia brukte et halssmykke i Star Wars Episode IV – A New Hope (1977). Weckström har også kombinert sølv med akryl i flere av arbeidene. Andre designere bak Lapponia-serien er Juhani Linnovaara, Poul Havgaard og Zoltan Popovitz.

I september 2020 ble Lapponia Jewelry oppkjøpt av smykkeprodusenten Kalevala. I dag inngår Lapponia Collection under merkenavnet Art by Kalevala. Nyprisene varierer fra 150 til 18 800 Euro. Er du interessert i nyproduserte Lapponia-smykker så finner du de HER

Så et lite tips. Når du sitter på en datamaskin så kan du forstørre bildene og se navnene på de ulike smykkene og hvem som designet de.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819