ØNSK DEG EN ARTIKKELBIDRA TIL NETTSIDEN

Er du nysgjerrig og har lyst på å lære deg nye ting. Synes du design og kunsthåndverk er spennende. Da er forhåpentligvis denne nettsiden drømmestedet.

Siden 2016 er det blitt publisert mer enn 600 innlegg. Det betyr et snitt på to innlegg per uke. Her finner du intervjuer, produktkataloger, biografier, boktips og mye annet. Alt dette uten en krone i offentlig støtte.

Kjempekul norsk IKEA-katalog fra 1973. (Foto: Mats Linder)

Når pandemien har roet seg og landegrensene har åpnet vurderer jeg å reise til Stockholm, København og Göteborg for å kjøpe nye (les gamle) produktkataloger for å legge ut på nettsiden. En sjelden gang er det viktig å ta en tur og få inspirasjon. Vet om noen gode antikvariater som skal oppsøkes.

På tross av pandemien og rådende omstendigheter har jeg aldri kjøpt så mye litteratur som i 2020. Det skyldes blant annet at i begynnelsen av året fikk jeg en rekke muligheter som jeg ikke kunne si nei til. I år er økonomien dessverre annerledes pga av færre frilansoppdrag. Men kunne ikke dy meg da jeg fant rundt 200 blader av Hus og have og Vi selv og våre hjem. De er særs viktige da de dekker 1930- og 1940-årene. De ble kjøpt nok så rimelig hos Antik og Brukt Centralen i Fredrikstad, mitt vannhull når de har åpent i helgene.

Nydelig produktkatalog med Lapponia-smykker, designet av blant andre Björn Weckström. (Foto: Mats Linder)

En hyggelig opplevelse er når det tikker inn meldinger med spørsmål om jeg er interessert i litteratur som folk har liggende. Enten for salg eller som gave. Det er tilfredsstillende under nåværende tørke. For øyeblikket sorterer jeg et privatarkiv med masse spennende materiale som har blitt og skal publiseres på nettsiden.

Utstillingsbrosjyre med flere av Erik Pløens modeller fra tidlig 1960-årene. (Foto: Mats linder)

Innimellom inviterer jeg dere som følger nettsiden om å komme med spesielle ønsker. Det er på én måte en mulighet for meg å ta tempen på hva som interesser dere. I tillegg kan jeg utfordre meg selv om å skrive noe jeg har lite kjennskap til. Nå oppfordrer jeg deg til å skrive ditt ønske i kommentarfeltet under innlegget.

Omkring 1965 designet Nanny Still Paraati / Parade for Riihimäen Lasi.

Jeg setter veldig stor pris på om du har lyst å bidra til nettsidens utvikling. Det kan du gjøre ved å Vippse til 527697 Om du heller foretrekker gamlemåten så er det kontonummer 6105 06 71819

Med dette innlegget vil jeg si takk for all support opp gjennom årene. Det setter jeg ufattelig stor pris på. Hilsen Mats.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819


Fantastisk brosjyre med både tradisjonelle og moderne tinnsmykker fra Tinn-Per. Med smykker av Bjørn Sigurd Østern. (Foto: Mats Linder)
Uhyre sjelden produktkatalog fra svenske Nordiska Kompaniet. Kjøpt på et svensk antikvariat i 2020. (Foto: Mats Linder)
En liten folder med det populære Kleppe-bordet. (Foto: Mats Linder)
Uhyre sjelden katalog for Hadeland Glassverks Nordlys-serie, designet av Sverre Pettersen. På forsiden er skuespiller Aase Bye. Katalogen ble gitt som gave for kort tid siden. (Foto: Mats Linder)
Har et vell av reklame fra svenske Hans-Agne Jakobsson. (Foto: Mats Linder)
En feinschmecker O. Mustad produktkatalog fra tidlig 1900-tallet. Ble kjøpt på antikvariat i 2020 for 600 kroner. (Foto: Mats Linder)
Fantastisk Magnor produktkatalog fra ca. 1966. (Foto: Mats Linder)
Flott produktkatalog med Kai Lyngfeldt Larsens design for Søborg Møbler. (Foto: Mats Linder)
Sjelden Orrefors katalog med nyheter fra 1934. Ble kjøpt fra Classica Antikvariat i Sverige. Der er det blitt brukt en del titusener. (Foto: Mats Linder)
Meget omfattende produktkatalog med varer fra Østlandske Sølv & Plett. (Foto: Mats Linder)
Georg Jensen trykksak over bestikk i rustfritt stål. Kjøpt i 2020 fra et dansk antikvariat. (Foto: Mats Linder)
Feinschmecker produktkatalog fra Porsgrunds Porselænsfabrik. Kjøpt privat fra en samler i 2020. (Foto: Mats Linder)
En raritet fra Conglo design. Funnet i en haug med gamle papirer. (Foto: Mats Linder)
En av mange PLUS smykkekataloger med identisk lik forside. (Foto: Mats Linder)
En av flere tusen strikkeoppskrifter fra samlingen. (Foto: Mats Linder)
Herlig forside til en Hjellegjerde produktkatalog fra 1970-årene. Kjøpt av en storsamler bosatt i Sverige. (Foto: Mats Linder)
Har en overfull ringperm med gamle kjøkkenkataloger. (Foto: Mats Linder)