VEGGEN DE LUXETIDLØS KLASSIKER

Veggen de Luxe fikk stor betydning for utviklingen av andre norske seksjoner. Da den kom på markedet i midten av 1950-årene ble den raskt en suksess.

Rolf Hesland og Torbjørn Afdal ved Bruksbo Tegnekontor initierte utviklingen av Veggen de Luxe. Men etter kort tid var det Hesland som overtok videre utvikling. Opprinnelig var det Ringerike Møbel- & Trevarefabrik som var produsent. Men da etterspørselen vokste ble produksjonen utvidet til Haug Snekkeri. Samtidig produserte en fabrikk i Italia for det italienske markedet og en fabrikk i Frankrike for sitt hjemmemarked.

Til for noen år siden ville bruktbutikkene ikke ha inn seksjoner som Veggen de Luxe. De ble sagd opp og kastet på fyllingen. Omkring år 2010 snudde trenden og alt flere så fordelene med seksjoner, med følgen at prisen føk til værs. På for eksempel Finn får du kjøpt Veggen de Luxe fra en tusenlapp opp til mangfoldige tusener, avhengig av antall deler og stand.

Les mer om norske sekjsoner fra 1940–1970 HER.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819