BODA ARTIST COLLECTION

Boda er internasjonalt kjent for sitt kunstglass. Deres mest kjente formgivere er Bertil Vallien og Ulrica Hydman-Vallien. I 1970-årene laget ekteparet både folkelig design og eksklusivere varer.

Bertil Vallien (f. 1938) og Ulrica Hydman-Vallien (1938–2018) var i flere tiår internasjonale «superkjendiser» i glassverden. De bodde på den svenske bygda, samtidig som de kommuniserte ut i alle verdenshjørner. Antagelig var det fordi det tok opp allmennmenneskelige temaer som kjærlighet, savn og eksistensialisme.

I denne produktkatalogen fra Boda er det derimot deres kommersielle glass som er avbildet. Det som skapte grobunn til deres folkelige fundament. Formene er klassiske, samtidig som vi ser antydninger til Hydman-Valliens senere suksess, som den malte dekoren i Boda Butterfly.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819