MAGNE KVILSTADPRODUKTKATALOG FRA 1960-TALLET

Keramiker Magne Kvilstad er relativt ukjent for de aller fleste. Han hadde en fin og jevn produksjon. Noen av arbeidene finner du i denne katalogen.

Magne Kvilstads produktkatalog var ment å deles ut til hans samarbeidspartnere. Av ukjente omstendigheter ble den aldri fullført. Det betyr at katalogen nå er gjort offentlig for første gang. De fleste bildene illustrerer arbeider som ble fremstilt i serier, som Gilde. De ser man innimellom i Oslo-området i bruktbutikker og på loppemarkeder, særlig ølkrusene. Tesettet Seremoni blir også omsatt en gang iblant.

Mindre ofte finner man hans unika steingods – signert «atelier». De kjennetegnes av en stram, arkitektonisk form. Gjerne med partier uten glasur som skaper fine kontraster til renneglasuren. I en periode laget Kvilstad keramikk med knopper på korpus. De indikerer at han var inspirert av Danmarks kjente keramiske formgiver Axel Salto.

Keramikken til Magne Kvilstad ble ofte signert M. Kvilstad, MK eller Magne Kvilstad. Enkelte arbeider ble signert Atelier.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819