NORDISKA KOMPANIETMØBELKATALOG FRA 1936 (DEL 1)

For svensker og utenlandske turister som besøker Stockholm er varehuset Nordiska Kompaniet en attraksjon. Der finner man varer i det dyrere prissjiktet. Mindre kjent for allmenheten er at de også har produsert møbler.

Nordiska Kompaniet som til daglig blir kalt NK ble etablert i 1902 av kjøpmannen Josef Sachs. I 1915 flyttet firmaet inn i dagens magnifikke bygning i Hamngatan.

I 1904 etablerte NK et møbelverksted i Nyköping. Ti år senere hadde fabrikken vokst til 500 ansatte. David Blomberg, Carl Bergsten, Carl Hørvik og Karl Norberg formga mange av NK´s møbler de første tiårene. I slutten av 1920-tallet ble Axel Einar Hiorth sjef for varehusets møbelavdeling.

Takk til Blomqvist Nettauksjons designekspert Knut Arne Brembo som skannet og lånt ut NK-katalogen. Du kan følge Knut på Instagram der han bruker profilen @furuhelvete


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819