LK HJELLEREKLAMEKATALOG FRA 1970-TALLET

Kunnskapen om norsk design fra 1970-tallet er forsvinnende liten. Det har nok å gjøre med at etter to tiår med designsuksess var luften gått ut av boblen. Norsk eksportindustri fikk det alt vanskeligere. Samtidig kom oljen og soveputen ble lagt under hodet.

Stoppmøbelprodusenten LK Hjelle hadde hatt stor suksess med møbler i stilretningen Scandinavian design i Norge og internasjonalt. Plutselig var man nødt å tilpasse seg en ny hverdag. Konkurransen fra møbelvarehusene ble også tøffere. På tross av at folk fikk mer penger å rutte med kjøpte man billigere varer.

I denne lille katalogen er flesteparten av møblene oppført uten designernavn. Vi må anta at disse modellene er tegnet av LK Hjelles ansatte. Kun to modeller er oppført med navn. Modell 3300 er tegnet av Sven Erik Jensen og modell Annette av G. Maanum.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697