KARL EDVARD KORSETHS TINA FOR L.K. HJELLE

Karl Edvard Korseth er et relativt ukjent navn innenfor norsk møbelformgivning. Men ser man i ulike tidsskrifter og reklame fra 1950/60-tallet oppdager man fort at han stått bak veldig mange modeller.
KARL EDV. KORSETHI mitt reklamearkiv over L.K. Hjelle fant jeg denne stolen til Korseth – Tina. Har ikke sett den i virkeligheten, men den er nok så typisk for det sene 1950-tallet. Man ser at formen har sine røtter i 1920/30-tallets streamlinedesign. Spesielle er de buede stolbeina som nærmest skyter fart fremover. Den tungeformede ryggen og den mørke seteputen danner et sprekt inntrykk.

Uten å ha gjort noen særlige undersøkelser så mistenker jeg Tina er fra rundt 1959. I Bonytt 10/1959 kan man lese dette i L.K. Hjelles reklame for stolen: ”modell ”tina”, en av en serie stoler fra l. k. hjelle fabrikkens erfaring, førsteklasses materialer og god design er kundens garanti.”

I fremtiden håper jeg å komme tilbake til Korseth og hans møbeldesign.


©Mats Linder / matslinder.no