UNI DAVID-ANDERSEN

Uni David-Andersen
Uni David-Andersen

Uni David-Andersen (f. 1930) etablerte i 1954 et lite smykkeverksted knyttet til familiebedriften David-Andersen. Men det var først i 1959 den egentlige driften startet. Sammen med blant annet Unn Tangerud, Marianne Berg og Liv Solnør Rogan tegnet hun noen av periodens mest formsikre smykker. I 1962 fikk verkstedet et stort kommersielt oppsving med Trollsmykke-serien. Smykkene som var tegnet av samtlige av verkstedets medarbeidere ble serieprodusert i stort antall, og slo an internasjonalt. Trollsmykkene ble utført i sølv med monterte norske steiner som amazonitt, thulitt og labradoritt. I 1966 kom den populære Sølvserien på markedet. I stedet for steiner ble det brukt speilemalje på mange av smykkene. Uni David-Andersens verksted har i første rekke hatt en stor produksjon av unike smykker.


©Mats Linder / matslinder.no