LIEDS LENESTOLFABRIKKKELLY OG ANNET SMÅTT OG GODT

For noen dager siden fikk jeg tilsendt en konvolutt med produktkataloger og produktblad fra Lieds Lenestolfabrikk. Nå må jeg igjen være ærlig å si at jeg vet omtrent ingenting om Lieds. Omtrent det eneste jeg vet er at stolen Kelly var en megasuksess.

Innleggets første bilder er fra en produktkatalog. Den mener jeg bør kunne dateres til en gang tidlig i 1970-årene. Det er lett å la seg fascineres av Venezia, med laminert konstruksjon. Det står dessverre ingenting om designer. Det opplyses derimot om stoffene som er brukt. Til de ulike modellene finner vi møbelstoffer fra Sellgren, Gudbrandsdalens Uldvarefabrik og O. A. Devold Sønner.

Til tross for at møblene ikke var i et designmessig toppsjikt, så synes det som allmennheten likte produktene. Produksjonen på fabrikken stoppet først i 2006. Da ble driften lagt ned.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 


Venezia. Lieds Lenestolfabrikk.
Venezia. Lieds Lenestolfabrikk.
Stromboli. Lieds Lenestolfabrikk.
Torino. Lieds Lenestolfabrikk.
Genoa. Lieds Lenestolfabrikk.
Olymp. Lieds Lenestolfabrikk.
Parma. Lieds Lenestolfabrikk.
Rio. Lieds Lenestolfabrikk.
Lady holiday. Lieds Lenestolfabrikk.
Kelly. Lieds Lenestolfabrikk.
Kelly. Lieds Lenestolfabrikk.