EKORNESULIKE STRESSLESS LENESTOLER

Ekornes Stressless. (Foto: Blomqvist)

Å holde oversikten over alle Ekornes sine mer enn hundre Stressless-modeller er nærmest en umulig oppgave. Da kan det være greit å ha en jukselapp med opplysninger over navn på noen av de gamle lenestolene.

I denne lille brosjyren er det i alt åtte ulike modeller. Stressless Pampas er dog avbildet to ganger, men med forskjellig type understell. Understellet i metall som avbildet til Stressless Alpha er klassikeren som vi kjenner fra Stressless Original fra 1972. En annen klassiker er det timeglassformede understellet til Stressless Royal, Stressless Prince og Stressless Tiara. Dette understellet ble opprinnelig formgitt av Jan Erik Lindgren, som var sjefsdesigner for Ekornes i en årrekke.

Det som er fascinerende med Ekornes og deres Stressless-konsept er at produsenten hele tiden vært tro til sitt eget uttrykk. Deri ligger nok forklaringen til at de for lengst har passert 10 millioner solgte Stressless enheter.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 


Stressless Pampas. Ekornes.
Stressless Pampas. Ekornes.
Stressless Lima. Ekornes.
Stressless Carmen. Ekornes.
Stressless Royal. Ekornes.
Stressless Senator. Ekornes.
Stressless Prince. Ekornes.
Stressless Tiara. Ekornes.
Stressless Alpha. Ekornes.