BENDT WINGEBOKLANSERING I OSLO

Er du en av de som ventet på når det skulle komme en bok om Bendt Winge. Da kan jeg avsløre. Nå trenger du ikke vente lenger. Denne helgen lanseres boken om Winge på DOGA i Oslo.

Statistikken kan ikke lyve. Eller? Du lurer kanskje hva jeg tenker på nå? Etter jeg etablerte nettsiden i 2016 har jeg nok så god kontroll på hva som fenger leserne. Og da kan jeg avsløre at artikkelen om Bendt Winge er en av de mest populære. Da tenker jeg at boken om Winge følgelig bør selge relativt godt.

Spennende med dette prosjektet er at det har vært mange utfordringer. Blant det vanskeligste var å finne relevant informasjon om møblene Winge designet. I mange tilfeller har det faktisk vist seg å være umulig. I arkivet etter Bendt Winge finnes det mange fotografier av modeller han designet. Men de færreste er med opplysninger om produsent, modellnavn eller år. Det har krevd store ressurser for å komme til bunns med flere av møblene.

Tanken om å skrive bok om Bendt Winge har funnets lenge. Men som alltid er det mange brikker som skal på plass før et slik prosjekt kan påbegynnes. Som så ofte etableres den første kontakten med barna til designeren på Facebook. I dette tilfelle datteren Bendte Winge Kvarenes. Sønnen Jon Winge har jeg tidligere hatt kontakt med. Til syvende og sist så er det snakk om å oppnå en god relasjon. Da den var etablert utviklet prosjektet seg raskt. Jeg og Fredrik Temte (Papiret Forlag) besøkte sist sommer Bendte og Jon for å se på hva de har av materiale. Det viste seg straks at det var mer enn nok. Da var det bare å begynne med hard jobbing.

Boken om Bendt Winge er på hele 164 sider og fullstappet med bilder av kjente og ukjente modeller. Arkivmateriale, nye bilder og faksimiler er satt sammen til en visuell opplevelse. Du blir kjent med Winges barndoms- og ungdomsår. Studier i Tyskland og etablering av eget tegnekontor. Og så får du forklaringen på hvorfor flere modeller er blitt laget av ulike produsenter. Tør å påstå at det er blitt gjort et nok så grundig forskningsarbeid. Bare sånn at det er sagt.

Som jeg sa innledningsvis så lanseres boken om Bendt Winge lørdag 3. og søndag 4. desember på DOGA i Oslo, fra klokken 11-17. Adressen er Hausmanns gate 16, en kort spasertur fra Oslo S i retning Grünerløkka. Der får du også kjøpt alle de andre bøkene i serien. Om du ønsker å kjøpe julegaver så kan jeg friste med mengderabatt. Jo flere bøker, jo bedre priser.

Ønsker du å kjøpe boken om Bendt Winge på nett er den HER


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819