FORMFINRETRO MØBLER

For kort tid siden kjøpte jeg et lass med produktkataloger. Blant overraskelsene var en herlig publikasjon fra Formfin.

Når man kjører fast i jakten på informasjon om norsk møbelindustri så er Eldar Høidals bøker en gullgruve. Han har i flere tiår forsket på norsk møbelindustri og skrevet utallige bøker. Et hovedverk er boken med det tørre navnet Industrisoge for Sykkylven. Der kan man lese seg opp på en rekke norske møbelfabrikker. Jeg tar meg derfor friheten å gjøre det enkelt for meg ved å kun bruke informasjon fra Høidals bok.

Stol- og Møbelfabrikken Formfin A/S ble etablert i 1946 av brødrene Lars og Jakob Utgård, Johnny Myrseth og Magne Bueide. Fra starten satset firmaet på salonger og sovesofaer i mellomprissjiktet. Mye av produksjonen ble solgt til krigsrammede hjem i nord.

Rundt 1970 var Formfin en av de første i landet om å lage formstøpte ryggputer til sine salonger. Det følgende tiåret gikk firmaet meget godt. I perioden fra 1980 til 1985 økte omsetningen fra 16,5 til 38,5 millioner. Antallet ansatte vokste fra 45 til 79.

Produktkatalogen fra Formfin er udatert. Men vi kan plassere den i perioden fra omkring 1970 til 1975. Tidstypisk er kombinasjonen skai og tekstil.

Formfin eksisterer fortsatt og omsetningen er positiv. Fra 2019 til 2021 økte den fra 48,6 til 66,2 millioner kroner. Om du er nysgjerrig så kan du besøke deres nettside HER


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819