6 BØKER – 12 MÅNEDER

Det er ikke til å tro. Eller er det umulige blitt mulig? Å gi ut 6 bøker på i underkant av 12 måneder av én forfatter er en sjeldenhet. Men nå er det blitt en realitet.

Fordi norske museer og forlag ikke tar tak i saken må andre gjøre det. Det har resultert i en pangstart for utgivelser av norsk designlitteratur som favner bredt. Bak galskapen står undertegnet og designstudioet Studiogeist.

I Dagens Næringslivs fredagsbilag D2 skrev journalisten Benedicte Ramm om våre bøker. Og det over en helside.

Sist fredag ble de seks bøkene påspandert en helside i Dagens Næringslivs fredagsbilag D2. Det er stor stas. Dels fordi at D2 når ut til mange av våre potensielle kunder, men ikke minst fordi Benedicte Ramm og de andre journalistene på D2 er ufattelig dyktige på å skrive om norsk kultur. Artikkelen kan du lese HER.

Som tidligere fortalt så er bøkene resultat av Covid-19 og nedstengingen i mars 2020. Da gikk jeg og Studiogeist sammen om etablere bokserien Norsk design og kunsthåndverk.

Her er en kort presentasjon over de seks titlene som foreløpig er utgitt.


ANNA-GRETA EKER

Anna-Greta Eker var en av de sentrale smykkedesignerne på PLUS. Hun jobbet samtidig med Tone Vigeland og ektemannen Erling Christoffersen.


GERHARD BERG

Gerhard Berg er en av Norges mest spennende møbeldesignere. Han har designet for LK Hjelle, Stokke, PI Langlo og mange andre. Møblene til Berg er blitt eksportert rikelig til blant annet USA.


ARNE TJOMSLAND

Arne Tjomsland er vår mest kjente suvenirdesigner. Han blir ofte omtalt som Norges Kay Bojesen, og figurene ble solgt rundt omkring i verden.


FREDRIK KAYSER

Fredrik Kayser regnes for å være en av Skandinavias fremste møbelformgivere. Hans lenestoler Krysset og 711 er langlivede klassikere.


BENNY MOTZFELDT

Benny Motzfeldt bidro til å løfte norsk glass ut på den internasjonale scenen. Hennes design var både elegant og raffinert.


KARL EDVARD KORSETH

Karl Edvard Korseth er relativt ukjent som designer. Men hans møbler er blant de mest solgte de første tiårene etter andre verdenskrig.


Som anerkjennelse for bokserien vant Studiogeist / Papiret Forlag gull under Årets vakreste Bøker i kategorien Serier. Det er stor stas for alle involverte. Og ikke minst litt av en maktdemonstrasjon for et helt nystartet forlag.

Det er med viss stolthet at vi kan smykke oss med Årets vakreste Bøker i katagorien Serier. (Foto: Mats Linder)

Har du lyst på noen av bøkene, enten til deg selv, eller i gave, så kan de bestilles HER


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819