BÖHLMARKSLAMPER FRA 1914

En av Sveriges fremste belysningsprodusenter tidlig på 1900-tallet var Arvid Böhlmarks lampfabrik. Firmaet hadde en stor produksjon og designet varierte.

Arvid Böhlmarks lampfabrik ble etablert i Stockholm i 1872. Firmaet som er mest kjent som Böhlmarks laget den første tiden parafinbrennere. Senere kom de i gang med elektrisk belysning. Mange av de tidlige armaturene var inspirert av eldre tiders formgivning, som barokk og renessanse.

Denne brosjyrer er på kun fire sider. Men kvaliteten på trykk og farger er fantastisk. Så i stedet for at den skal ligge i en skuff blir den delt. Her finner du modellnummer på de ulike produktene, ser variasjoner i størrelse og utførelse.

På svenske auksjoner selges Böhlmark-lamper relativt ofte. Prisleiet varier vanligvis fra 2 000 kroner til 25 000 kroner.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819