VELG ET INNLEGGDU BESTEMMER

Hva ønsker du lese om? Hvilken firmaer ønsker du se produktkataloger fra? Er det en spesiell kunsthåndverker du er nysgjerrig på. Skriv ditt ønske i kommentarfeltet så ser vi hva som blir valgt.

De siste månedene har vært spesielle for oss alle. I begynnelsen av mars forsvant så og si alle oppdrag for mitt vedkommende. Som frilanser uten godt fungerende velferdsordninger kunne det rammet hardt.

Den eldste norske møbel produktkatalog jeg har kjennskap til. Fra Siewers´s Efterfølgere. Antagelig fra tiden rundt 1890.

Hardt har det derimot rammet landets kunstutøvere innenfor et bredt spekter. Forfattere, billedkunstnere, kunsthåndverkere, skuespiller, med flere. Tøffest har det rammet de uten en økonomisk buffer. Siste instans blir dessverre sosialhjelp.

Uhyre innholdsrik produktkatalog fra 1969 over belysning fra Høvik Lys.

I mitt tilfelle kunne det gått skikkelig galt om det ikke var fordi jeg har en buffer etter å ha solgt et hus for noen år siden. De siste månedene har penger fra bufferen blitt brukt. Samtidig har jeg fått nye samarbeidspartnere. For kunstmagasinet Plnty.no laget jeg flere artikler før sommeren. I tillegg fikk jeg stipend fra Norske Kunsthåndverkere.

Sjelden katalog fra Royal Copenhagen over underglasurmodeller, datert 1954.

I stedet for å grave meg ned i depresjon så tenkte jeg at koronaen skulle brukes til noe positivt. Tok derfor tak i et bokprosjekt som ble påbegynt for rundt 10 år siden. Siden mars har arbeidet blitt mer og mer fokusert. Omtrent hele ferien gikk til ferdigstilling av manus og å hanke inn de siste bildene. Foreløpig lanseringsdato er 29. oktober.

Liten brosjyre over Rastad & Rellings stol for Gustav Bahus Eftf.

På tross av den spesielle situasjonen har jeg brukt ufattelig mye tid på å saumfare skandinaviske antikvariater. Det har båret meget god frukt. Særlig de danske og svenske antikvariatene har vist seg å være små gullgruver. At pengene fløy av gårde er én ting. Verre er at Posten overtatt Tollmyndighetens ansvar for å innkreve moms og toll. Det førte til at ting som jeg tidligere ikke måtte betale avgifter for nå er blitt avgiftsbelagt. Resultatet var noen saftige gebyrer.

Herlig utviksreklame over Orrefors sine Moreno-lamper.

På grunnlag av nåværende Korona-situasjon har jeg ligget lavt i terrenget om å spørre om støtte til å drifte nettsiden. Men etter å ha sett på de løpende utgiftene tenker jeg at det er på tide å gjøre et fremstøt igjen. Har du glede av nettsiden og det som blir publisert setter jeg stor pris på et bidrag – Vipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819

Nydelig brosjyre over Benny Motzfeldt sine glassfigurer for Hadeland.

Så til moroa… har du et ønske om noe spesielt kan du skrive noen setninger i kommentarfeltet her på nettsiden. Kan jo opplyse om at jeg har tusener av produktkataloger og brosjyrer fra en rekke skandinaviske firmaer. Med det ønsker jeg deg en hyggelig dag videre. Hilsen Mats.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819


Fin produktkatalog med tradisjonelle Hadeland-modeller.
Produktkatalog med Kaare Klints møbler for Rud. Rasmussen.
Mini-brosjyre over Hans J. Wegners møbler for Ry Møbler.
Feinschmecker katalog over Poul Cadovius sitt System Cado.
Virkelig fin ringperm med Jørgen Gammelgaards lamper for Pandul.
Et av mange produktark over Blond Belysning sitt samarbeid med svenske glasskunstnere.
Nydelig katalog med lamper fra svenske Zero.
Voldsomt innholdsrik produktkatalog fra Finn Lunde.
Tidstypisk produktkatalog med møbler fra Brunstad.
Produktkatalog fra Rybo (Rykken & Co.) med møbler av bla Elsa og Nordahl Solheim.
Artig katalog med storkjøkkenapparater fra Per Kure.
Hinsides ringperm fra Royal Copenhagen.
Vanvittig bra ringperm fra Orrefors.
Sjelden produktkatalog fra Einar Hjortaas.
Ufattelig bra produktkatalog med mange klassikere fra Pukeberg.
Fin katalog med produkter fra Arabia og Finel.
Klassiker fra Boda Nova.
Produktark med porselen fra Bing & Grøndahl.
Uvanlig Georg Jensen produktkatalog.
Brosjyre over lås fra Wilhelm Rosenvinge.
Helt fantastisk katalog over Evalet kjøkken.