GERTRUD VASEGAARDS CAPELLA FOR KONGELIG DANSK

Gertrud Vasegaard var en av Skandinavias fremste keramiske formgivere. På tross av det er det få som husker henne. I 1975 kom Vasegaards mesterlige servise Capella.

I anledning Den Kongelige Porcelainsfabriks 200-årsjubileum i 1975 fikk Gertrud Vasegaard i oppdrag å formgi et nytt servise. Det resulterte i det minimalistisk utformede Capella i gråhvit glasur. I stedet for å tegne de ulike delene konstruerte hun hver enkelt del i leire. Vasegaard ønsket å være sikker på at de individuelle formene arbeidet godt sammen.  

Det fine med Capella er at de delene kan ha ulike bruksområder. For eksempel kan grytelokket brukes som potetfat eller underskålen som tallerken. Vasegaard har også formgitt Gemina og Gemma for Kongelig Dansk.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819