MAGNOR GLASSVERKGLASS FRA 1973

matslinder.no åpner uken med å publisere den sjeldne produktbrosjyren Magnor Nytt 1973. Den er fullstappet med modeller som var å finne på markedet det året.

Magnor Glassverk har periodevis hatt en stor produksjon av nye modeller. Det er derfor vanskelig å tidfeste enkelte da de var på markedet kun for korte perioder. I tillegg vet vi lite om hva de heter og designeren bak. At Magnor Glassverk fikk et stort løft på begynnelsen av 1970-tallet skyldes den joviale buldrebassen Per «Margarin-Løken» Løken som ble verkets eneeier fra desember 1973. Han lyktes på kort tid å skape masse blest rundt Magnor og dets virksomhet. Noe som resulterte i busslaster med turister fra Sverige og Norge.

Hvem som tegnet brosjyrens modeller opplyses det dessverre ikke om. Men vi må anta at det var trekløveret Arne Lindaas, Harald Axelsson og Stein Nilsen. Med dette bidraget har matslinder.no enda en gang lagt til rette for å kartlegge norsk designhistorie. God fornøyelse.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819