HADELANDKATALOG FRA 1965

matslinder.no fortsetter med å tilgjengeliggjøre gamle Hadeland produktkataloger. I denne omgang er det en mastodont på mer enn 60 sider fra 1965.

Styrken til denne katalogen er at det ikke bare er øyegodteri, men glass man faktisk finner på brukten eller i sitt eget hjem. Her er det snakk om folkehemsmodellene som alle hadde råd til å kjøpe. Helt i tråd med Einar Gerhardsen og den politiske tankegangen på 1950/60-tallet.

Mange av katalogens modeller er blitt stående uten navn eller modellbetegnelse. Nå kan du faktisk si: ”Jaså den vasen heter Tryvann” og ”ja, det er faktisk en Hadeland…” Så var det den evige krangelen om muggens navn er Signe, Truls, Tommy eller Multe. Den er vi ferdige med.

Vi lover at diskusjonene kommer til å bli mange og lange. År med frustrasjon over å leve i uvitenhet er herved over. Pinsehelgen er reddet. Nå er det bare å krype opp i sofaen og pugge navn og modeller.


© Mats Linder / matslinder.no