FALKANGER SKOTØYVÅREN 1968

Har man det minste snev av skofetisj så kan denne produktkatalogen fremkalle hetetokter. Vi snakker om Falkanger Skotøy våren 1968. Hele Trondheims favoritt skobutikk som ble etablert i 1927, nå del i Eurosko-kjeden.

Som ung gubbe, helt fra barnsbein, så tiltrekkes jeg umiddelbart til «Kenguru-sandalen» med produktnummer 6510-brun, som var å få kjøpt i størrelsene 31-47. Den gang skillet man ikke i samme grad på ungdoms- og voksenmote. Tenk så mye enklere det var den gang. Så er selvfølgelig joggeskoen 6557 en innertier. Her var produsenten enda generøsere med størrelser fra 28 til 47.

Må innrømme mitt hjerte banker for katalogens tretøfler. De får meg til å huske oppveksten i Karlskoga og Karlskoga Tretoffelfabrik. Dit gikk jeg som liten med min mamma. Hadde aldri trodd at fabrikken eksisterte i dag, men der tok jeg grundig feil. Her har du lenken

Sorry for at jeg blir så nostalgisk. På siste side er fire Graninge-sko. I barndommen stod de øverst på ønskeliste. Kan ikke huske at jeg noen gang fikk de. For en enkel arbeiderklassefamilie var det ikke rom for utskeielser.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697