BOKLANSERING HADELAND GLASSVERK

Endelig så kommer boken om Hadeland Glassverk. Ideen til å lage bok om glassverket har vært der lenge. Men nå var det ingen vei tilbake. Det er helt enkelt alt for mye bra glass som bokstavelig må tørkes støvet av. I boka finner du klassikere som Finn, Blåtopp, Grønland og Surf. Men det er også mange bortglemte design av mindre kjente formgivere. I det store og hele så er det et potpurri av glass.

Det er altså på Hadeland Glassverk som alt skjer. Nærmere bestemt i Skattekammeret, der flere av Hadelands skatter står utstilt. Som forfatter av boka må jeg si at det ikke finnes en bedre ramme rundt lanseringen enn på glassverket. Rydd i kalenderen, ta en dagstur og kom til Hadeland nå på lørdag 27. april.

Klassikere designet av Willy Johansson og Arne Jon Jutrem.

Lanseringen blir en rolig seanse der du kan oppdage Hadeland på egen hånd eller møte likesinnede. Om du har lyst å hvile og slappe av en stund så er restaurant, kafé og pizzeria åpen. I tillegg kommer det bli enkel bevertning i anledning boklanseringen. Du trenger med andre ord ikke gå rundt og være tørst eller sulten.

Er det én norsk designklassiker du bør ha i skapet så er det Siri.

Om du har lyst på Hadelands-produkter så er også fabrikkutsalget åpent. Der finner du alt fra enkle hverdagsprodukter til flott kunstglass. Sist gang jeg var på glassverket kjøpte jeg Siri-boller i nyproduserte farger. En av mine absolutte designfavoritter.

Mesteren Wilhelm Johansson er oldefar til Martin Johansson.

Har du lyst å lære deg mer om Hadeland Glassverk så har Martin Johansson sagt at han kan ta spontane omvisninger i Skattekammeret. Martin som er sjette generasjon glassblåser er en særdeles hyggelig fyr som brenner for arbeidsplassen sin og det å ta vare på gamle håndverkstradisjoner.

Jacob Prytz´ glass Margit er tidstypisk for 1920-årene.

Blir det heftig med dagstur så er det mulighet til overnatting på Thorbjørnrud Hotell, få minutter gåtur unna glassverket. Da bør du samtidig passe på å besøke Kistefos Museum. Sesongåpningen er først 4. mai, men den spektakulære skulpturparken er alltid tilgjengelig.

Gro Bergsliens heftige kunstglass på både norsk og japansk.

For noen dager siden snakket jeg med Jon Jutrem som driver Glassmenageriet et steinkast unna glassverket. Han kommer til å ha åpent på lørdagen fra klokken 11-13 og fra 14-16. Glassmenageriet er landets største på vintage Hadeland. Der finner du sjeldent kunstglass og vanlige bruksprodukter til hyggelige priser. I tillegg kan du shoppe møbler og annen design av bedre kvalitet. Egentlig god nok grunn til å ta turen.

Her er all informasjon du trenger:

Sted: Hadeland Glassverk Dato: Lørdag 27. april Klokkeslett: 13.00

Håper vi ses på lørdag. Du er hjertelig velkommen. Hilsen Mats.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697