DOGA-MERKET TIL BOKSERIEN NORSK DESIGN OG KUNSTHÅNDVERK

Nå kan vi endelig fortelle en stor nyhet. Studiogeist, Papiret Forlag og jeg er blitt tildelt DOGA-merket for design og arkitektur for bokserien Norsk design og kunsthåndverk. DOGA-merket er Norges viktigste anerkjennelse til virksomheter og utøvere som utmerker seg gjennom fremragende bruk av design og/eller arkitektur. 

Å vinne DOGA-merket for publikasjoner er svært uvanlig. Det er derfor ekstra stas å kunne feire en slik begivenhet. Juryen har vurdert prosjektet nøye. Deres uttalelse er en god observasjon over hva vi driver med.


«Endelig har vi fått et godt verktøy for folkeopplysning om norske formgiveres bidrag til verden!

Juryen er unisont begeistret over hva en forfatter, et designbyrå og et lite forlag kan få til. Mats Linder og forlaget Papiret har påtatt seg en viktig og delvis forsømt samfunnsoppgave.

Vi synes det er fantastisk å se bøker som er så nennsomt designet, med kunstnerskapet og innholdet i hovedrollen. På bemerkelsesverdig vis klarer de å kombinere et uhøytidelig uttrykk med et oppslagsverks autoritet. Miljømessig er det et stort pluss at bøkene blir trykket og innbundet i Norge.

Norsk design og kunsthåndverk bokserie tildeles DOGA-merket for design og arkitektur fordi den løfter frem et fagområde som ikke er så kjent for det brede publikum. Bokserien har potensial til å inspirere nye generasjoner.

Vi ser med stolthet at bøkene allerede har funnet veien til mange land, og vi gleder oss til fortsettelsen.»


Juryen begrunner tildelingen av DOGA-merket slik:

·       Med en tilgjengelig formidlingsform gir bokserien en enkel, livslang tilgang til norsk kulturhistorie.
·       Bokserien har mål om å styrke norske små og mellomstore produsenter ved å kjøpe norskproduserte kvalitetsprodukter. Bokproduksjonen skjer lokalt i Fredrikstad og skaper vekst hos lokale bedrifter.
·      Bokserien gjør publikum bevisste på verdien av å ta vare på design- og håndverkstradisjoner og å gjenbruke kvalitetsvarer.

Vi ønsker å takke DOGA og juryen som ser kvalitetene bak bokserien. Vi vil også takke alle privatpersoner og institusjoner som kjøper våre bøker. Samtidig er vi takknemlige for alle forhandlere rundt omkring i Norge og utlandet.

Prisutdelingen av DOGA-merket skjer på DOGA 16. mars 2023.

Bokserien har tidligere fått gull under Årets vakreste bøker i kategorien Serier og gull i Visuelt.

Ønsker du å se på våre prisvinnende bøker så er lenken HER


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819