NORSK DESIGN RETROREPAN

Er design morsomt eller kjedelig? Ut fra nyhetsdekningen kan man tenke seg det sistnevnte. Men sånn må det vel ikke være? Jeg synes design og kunsthåndverk er gøy. Ble nylig invitert av den svenske poden Retrorepan for å snakke om akkurat det. Håper mitt engasjement kan smitte over på dere som lytter.

Etter 25 år i Norge så har morsmålet sluppet taket om ryggmargen. For å bøte på det i samtalen med Annika Jansson på Retrorepan måtte jeg snakke svensk med meg selv i et par dager i forkant. Hvordan det høres ut finner du ut av på Spotify.

På Retrorepan snakket vi om hva jeg kjøpte rett før sending. (Foto: Mats Linder)

Det er andre gang jeg blir oppringt av Retrorepan. Det er faktisk den eneste poden jeg lytter på regelmessig. Liker selvfølgelig at det handler om design. Men kanskje fremst for at stilen til Annika Jansson og Marie Kolberg er løs og ledig.

Sist uke ble det en del media. Intervjuet av OBOS-bladet om klassisk design og VG om norske furumøbler. Pluss Retrorepan.

Som i forrige pod så var det igjen fokus på norsk design. Må si at det er hyggelig at de har fått opp øynene for hva vi driver med her på andre siden grensen. Praten var løs og avslappet. Det som er morsomt med en slik radio-samtale er at jeg ikke kan redigere vekk hva som ble sagt. Muligens det ble noen kommentarer som var alt for freske?

Den 19. november lanseres bok om Eystein Sandnes på Porselensmuseet i Porsgrunn.

Ellers har Fredrik Temte på Papiret Forlag / Studiogeist snakket om vi bør lage en pod om norsk design og kunsthåndverk. Foreløpig har vi kun gjort en test. I den anledning kan jeg spørre hva dere tenker om det. Skulle du ønske deg en pod om det?

Bare å skrive i kommentarfeltet under innlegget. Som takk vinner én av dere to bøker fra bokserien Norsk design og kunsthåndverk fra Papiret Forlag HER (Vinner ble Christian Hellstrøm)

Lenken til episoden av Retrorepan på Spotify finner du HER


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819