ARNE TJOMSLANDBROSJYRE MED HVALTANNFIGURER

Interessen for Arne Tjomsland har eksplodert de siste årene. Samlere i Norge og internasjonalt betaler alt mer for hans figurer i tre og hvaltann. Nå kan du sjekke hva du mangler i samlingen. Denne sjeldne Goodwill Produkter brosjyren er antagelig den med mest Tjomsland-figurer noen gang trykket.

Sent i 1956 ble Arne Tjomsland kontaktet av Goodwill Produkter i Sandefjord. Firmaet ønsket en profesjonell designer til produkter i hvaltann. Tingene han utviklet for Goodwill ble tilpasset hvaltannens ulike kvaliteter. De fleste figurene var fra den norske fauna, som ryper, terner og snøugler. I et avisintervju uttalte Tjomsland at favorittfigurene var hvalrossen i tre og snørypen i hvaltann.

Et av de mest populære produktene var Eskimo som hadde modellnummer 1303. Utførelsen skiller seg mye fra eksemplar til eksemplar. En uvanlig variant er eskimoen som har hodet på skrå og som ser opp mot skyene. Den ble antagelig mest laget på bestilling.

Boken om Arne Tjomsland kan bestilles HER


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819