FIGGJOREKLAME FRA 1959

Fra tid til annen kan man være heldig. Innimellom finnes løse reklametrykk i eldre tidsskrifter. Som i dette tilfelle med Figgjo-reklamen som var et vedlegg i Bonytt 1959.

I alt var det reklame for fire Figgjo serviser – Marie, Solbakken, Helle og Sissel. Samtlige var designet av Ragnar Grimsrud og Rolf Frøyland. Grimsrud formga modellene mens Frøyland sto bak dekorene.

Alle illustrasjoner er signert Torgrim. Etter innlegget ble publisert er jeg blitt opplyst om at illustratøren er Finn Torgrimsen (1919–2006). Det ble i 2012 utgitt en bok om ham forfattet av Engwall Pahr-Iversen. Det sies at Torgrimsen i tillegg til å være en habil illustratør også var en eminent jazzmusiker. Boken skal snarest bestilles.

Ønsker du vite mer om Figgjos ulike dekorer og former rekommanderes boken Klassisk fajanse fra Figgjo av Rune Stubrud som kan bestilles HER.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819