TØFFE MØBLER FRA OVERMAN

Møbelprodusenten Overman i den svenske byen Tranås var store i 1970-årene. Firmaet hadde datterselskaper i USA, Tyskland og Japan. De lisensproduserte også en rekke modeller. Mest kjent er Robin Day sin Polyprop stol.

Møblene fra Overman begynner igjen å få et oppsving på andrehåndsmarkedet. Det på tross av at få egentlig har noe særlig kjennskap til firmaet. Bukowskis i Sverige omsetter innimellom Overman-møbler på deres internettauksjoner. Prisene er allikevel fortsatt rimelige, men det kommer antagelig snu om ikke lenge.

Selv liker jeg Svante Schöbloms Clipper Cab. Setet ble brukt til flere typer understell. I tillegg ble setet produsert i ulike farger. Min personlige favoritt er den hvite varianten da den svakt rundede buen i overgang mellom sittedelen og ryggen blir fremhevet.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819


S-Design. Modell: Tellus ABS. Produsert av Overman.
S-Design. Modell: Tellus CPM. Produsert av Overman.
Team Tillberg. Modell: 008. Produsert av Overman.
Team Tillberg. Modell: 008. Produsert av Overman.
Svante Schöblom. Modell: Clipper Cab. Produsert av Overman.
Team Tillberg. Modell: Apollo CPM. Produsert av Overman.