KAI KRISTIANSEN FOR FELDBALLES MØBELFABRIK

Dansk møbelkunst fra etter andre verdenskrig er helt spesiell i internasjonal designsammenheng. Et vell av habile møbeldesignere skapte i løpet av to-tre tiår fantastiske modeller. Dessverre er det bare et mindretall designere som fått anerkjennelsen de fortjener.

Kai Kristiansen (f. 1929) er en av Danmarks mest habile møbeldesignere fra 1950/60-årene. Kristiansen er utlært møbelsnekker, og i 1950 avsluttet han studiene på Kunstakademiet under den eminente arkitekten og møbeldesigneren Kaare Klint. Fra 1955 hadde Kristiansen eget tegnekontor.

Omkring 1960 tegnet Kai Kristiansen en rekke modeller for firmaet Feldballes Møbelfabrik. Spesiell var hans reolsystem konstruert over en skinne i lakkert stål der komponentene ble hektet på. I tillegg kunne reolen kompletteres med kommoder konstruert over samme lest. For å lage et mer eksklusivt uttrykk kunne reolen utstyres med veggpaneler i finert tre.

Kai Kristiansen tegnet for flere andre danske produsenter, som Fritz Hansen, Magnus Olesen og Sika Møbler.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819