FREDRIKSTAD STOL- OG HENGEKØIEFABRIKKSJELDEN PRODUKTKATALOG

Hvem husker Fredrikstad Stol- og Hengekøiefabrikk? Antagelig er svaret – ikke peiling, aldri hørt om. Sånn er det med de fleste småbedrifter. De eksisterer for en periode for så å gå i glemmeboken.

Fredrikstad Stol- og Hengekøiefabrikk ble etablert av Sverre Frang Ideus. Han hadde opprinnelig en manufakturforretning på torget i Fredrikstad da han startet med å lage enklere stue- og hagemøbler. Etter kort tid fikk han patent på en metode der han festet trekket til fluktstoler uten bruk av spiker og lignende. Bibeskjeftigelsen utviklet seg snart til en fabrikk og manufakturforretningen ble avviklet.

I 1938 flyttet virksomheten til Kristianslund på Glemmen i Fredrikstad. Det samme året arbeidet fire malere, tolv snekkere og to syersker for firmaet. I tillegg jobbet en del syersker hjemmefra. Omsetningen foregikk under vår- og sommermånedene, resten av året var fokuset på produksjon.

Fredrikstad Stol- og Hengekøiefabrikk gikk konkurs i 1960.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819