SUPER PLASTPLASTIC FANTASTIC ANNO 1960

Vidundermaterialet plast har forandret hvordan vi lever – på godt og vondt. Plutselig var det et materiale som var lett formbart og rimelig. Det løste mange praktiske problemer, og husmødrene trykket det til brystet sitt.

På 1950-tallet nærmest eksploderte plasteventyret. Produsenter vokste opp som paddehatter over det ganske land. En var Per Thorkildsen Plasticindustri som ble etablert i 1947. Firmaets merkenavn var Super Plast, som brukes den dag i dag. I følge informasjon vi har funnet på internett arbeidet det på det meste 52 personer for Per Thorkildsen Plasticindustri.

I denne produktkatalogen fra 1960 er det det meste for norske husholdninger. Hva med en kjøttbanker i plast, blomstersprøyte eller en universal såpeskål? Her er et stort utvalg.

Det jeg synes er spennende med denne katalogen er at hva jeg har kjennskap til er det ingen kjente designere bak disse produktene. Nok så typisk faktisk. Plastprodukter til hverdagsbruk er på mange måter underkommunisert. Det er på tide at noen tar tak i det. Muligens en jobb for en kunsthistoriestudent? Vedder på at det er en oppgave som kan få en del oppmerksomhet.


©Mats Linder / matslinder.no