NILS TROED OG SPEILENE FRA GLASMÄSTER MARKARYD

Er du på jakt etter et speil som sklir inn i de fleste interiører? Da bør du holde øynene åpne for svenske Glasmäster.

«Speil, speil på veggen der – hvem er vakrest i landet her? Du min dronning, er vakrest i landet her.» Jeg er verken Snehvit eller noen av Disneys kjente karakterer. Men å se seg i speilene fra Glasmäster er en nytelse. De er svært enkle i utformingen og ånder nøkternhet, samtidig som det er en liten borgelig touch over det hele.

Det er Nils Troed som var firmaets eier som formgitt flesteparten av speilene. For noen år siden var speilene fra Glasmäster svært rimelige. Men alt etter interessen for også de litt rimeligere kvalitetsproduktene er blitt større har også prisene gått opp. I 2015 hadde Wright veggspeilet «103» på sin Scandinavian design auksjon. Vurderingen var satt til 1000–1500 dollar. Det ble solgt for hele 2250 dollar, og det sier noe om tendensen.

Hvis du får kjøpt et tilsvarende speil på en av høstens loppemarkeder for en hundrings blir jeg neppe overrasket.


©Mats Linder / matslinder.no