CHRISTIANIA GLASMAGASINUHYRE SJELDEN LAMPEKATALOG FRA 1913-1914 (DEL 3)

Kunnskapen om norsk belysning er forsvinnende liten. Derfor er det ekstra morsomt av vi kan kaste lys over temaet. Denne vanvittig omfangsrike produktkatalogen fra Christiania Glasmagasin er med rundt 130 illustrasjoner. Vi velger derfor å publisere den over tre deler. Dette er tredje og siste del.

Det kanskje mest spennende med katalogen er at samtlige lamper er av typen parafinbelysning. Høviks Lampefabrik som vi antar produserte samtlige lamper satset ikke på elektrisk belysning. Det skyldes følgelig at de færreste privatpersoner her til lands hadde elektrisitet. Det forklarer også hvorfor katalogens lamper er av mer historisk designkarakter.

Uten at vi kan bekrefte teorien så antar vi at en rekke av modellene er kopier etter engelske og tyske modeller. Se, nyt og del med nære og kjære.


©Mats Linder / matslinder.no