RETRO MØBELREKLAME FRA BEJRA

Blant det morsomste jeg vet om er å sitte på kontoret og se i gamle produktkataloger. I dag fikk jeg en stor opplevelse da jeg oppdaget en Bejra brosjyre fra tidlig 70-tallet. Her kan vi snakke om skjulte skatter.

Hvem husker den svenske møbelprodusenten Bejra Möbler fra Tibro? Jeg tør å påstå at det er svært få. Da jeg bladde i katalogen fikk jeg en aha-opplevelse. Der var Barry. En kul, tøff og skikkelig retro lenestol. Setet er båret av et understell i flatstål stående på sirkulære føtter. Den lave sittehøyden fører tankene til Formel 1. Plutselig var jeg tilbake til 1976 da jeg var hos min onkel i Karlskoga som var Ford-forhandler. Den dagen var Sveriges eneste Formel 1 fører, og superkjendisen Ronnie Petterson, på besøk i forretningen. Jeg satt i fanget, ble fotografert og fikk hans autograf. Det var stor stas og vennene var selvfølgelig mektig imponert.

Bo Armstrongs modulmøbelserie Dolittle er også en liten perle. Den ble solgt flatpakket og satt sammen på få minutter. En lekker detalj som jeg håper kommer tilbake snart er sofaer med lignende sirkelrunde metallføtter. Pass på og nyt av 70-tallets herligheter.


©Mats Linder / matslinder.no