HANS-AGNE JAKOBSSONREKLAME FOR LAMINGO

Den svenske belysningsprodusenten Hans-Agne Jakobsson hadde under 1960/70-tallet en enorm produksjon. Senere ble deres lamper uglesett og spottet på. Men som kjent – pendelen svinger. I dag er Hans-Agne Jakobssons lamper igjen i skuddet.

Hans-Agne Jakobsson etablerte seg som belysningsprodusent i svenske Markaryd i 1951. Etter en tid vokste seg firmaet alt større og man ekspanderte internasjonalt. Samtidig hadde Hans-Agne Jakobsson et enormt vareutvalg. Under en periode produserte man alt fra små lysestaker til grandiose spesialbestillinger for store firmaer.

Prisen på lampene fra Hans-Agne Jakobsson har steget kraftig siste par årene. Høyest pris på en svensk auksjon er en taklampe med 18 belysningspunkter. Den ble solgt på Stockholms Auktionsverk for hele 110 00 svenske kroner pluss salær. Det tilsvarer omtrent 135 000 norske kroner i dagens valutakurs. Med andre ord en svimlende sum.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819