HVEM ER KERAMIKERENEN LITEN KONKURRANSE

De aller fleste blir frustrert over å eie ting man ikke vet hvem det er som har laget. Kanskje man sitter på en aldri så liten skatt. I dette tilfelle kan det være meg. For å finne ut av det trenger jeg deres hjelp. I tillegg er det en liten keramikk-quiz. 

Noe av det beste jeg vet er keramikk. Jeg har aldri helt klart å definere hvorfor. Kanskje det har noe å gjøre med at den fuktige leiren på et magisk vis kan bli til det vakreste kunstverk.

Fra tid til annen går jeg i bruktbutikker, loppemarkeder og antikvitetsforretninger. Blant det morsomste jeg vet er å kjøpe keramikk jeg ikke vet hvem det er som laget. Finner jeg ikke ut hvem keramikeren er så synes jeg det er helt greit allikevel. Jeg har jo på tross av alt kjøpt tingen fordi jeg liker den, og det er det viktigste.

Men nå tenkte jeg at jeg skal bruke dere som leser matslinder.no som detektiver og hjelpere og spørre om dere sitter inne med svaret. Så her kommer noen arbeider som pirrer ved min nysgjerrighet. Det eldste kjøpte jeg for mer enn 15 år siden.

I tillegg skal jeg sette dere på prøve ved å ta med noen arbeider jeg vet hva er. Den som er først med å svare alle tre riktig vinner et eksemplar av min bok Rastad & Relling Tegnekontor. Svarene skriver dere i kommentarfeltet under innlegget. Siste dag for å delta i konkurransen er fredag 21. april.


PS. Nr. 7 og nr. 9 er nå identifisert.1. Fat. Antagelig 1980-tallet. (Foto: Mats Linder)2. Vase. Antagelig 1980-tallet. (Foto: Mats Linder)3. Vaser. Antagelig 1970/80-tallet. (Foto: Mats Linder)4, Vase. Muligens 1970-tallet. (Foto: Mats Linder)5. Vase. Muligens 1960-1980. (Foto: Mats Linder)6. Vase. Antagelig 1900-1910. (Foto: Mats Linder)7.Bibiche Mourier. Vase. Ca. 1989.  Takk til Synnøve Breidvik og Linda Thiis som visste svaret, og i tillegg Silje Mourier Haugen som daterte vasen.  (Foto: Mats Linder)8. Lokkboks. Antagelig 1980-tallet. (Foto: Mats Linder)9. Nis Stougaard. Antagelig 1960-tallet.Takk til Sondre Sandvig som visste svaret. (Foto: Mats Linder)KONKURRANSE

Kom med forslag på hvem som utført følgende keramiske arbeider. Merk slik: «A – Keramikerens navn», «B – Keramikerens navn» og «C – Keramikerens navn». Det er kun mulig å stemme én gang. Lykke til. Hilsen Mats.A. Navn på keramiker?B. Navn på keramiker?C. Navn på keramiker?©Mats Linder / matslinder.no