ARNOLD WIIGS FABRIKKERSJELDEN LAMPEKATALOG FRA 1950

Å dele er mottoet til matslinder.no Derfor er det ekstra hyggelig når våre lesere og følgere har lyst å dele med seg til fellesskapet. I dag har samleren Markus Løveid skannet en belysningskatalog fra Arnold Wiigs Fabrikker for oss.

Det er svært vanskelig å komme over eldre belysningskataloger. Og ekstra vanskelig er det å få tak i reklamemateriell fra Arnold Wiigs Fabrikker. Når vi ser på de illustrerte lampene kan vi fort konkludere med at det er lite nyskapende design, og vi har en magefølelse av at bedriften har hatt et godt øye til hva som ble produsert på andre siden grensen.

Så vi spør oss om enkelte modeller er svenske og produsert på lisens eller om de brukt svenske formgivere. Det er spørsmål vi kanskje aldri får svar på. Katalogen er uansett et viktig tidsdokument, som så morsomt uttrykt – belyser – vår designhistorie.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819