HANS J. WEGNER FOR JOHANNES HANSEN

Hans J. Wegner er en bauta i skandinavisk og internasjonal designsammenheng. På tross av at han lenet seg mot tradisjonell kinesisk og engelsk møbelformgivning klarte han å transformere det til noe helt eget. Flere av Wegners møbler for Johannes Hansen er gått inn i historien som store kanoner.

Hvis man skal trekke frem bare et møbel er Hans Wegners modell No. 540 (Jakkens hvile), eller som her kalt – Chair for a Man – klassikeren som står frem som en suveren talsperson for det humanistiske som kjennetegner det beste i Scandinavian Design.

Vår personlige favoritt er dog kontorstolen No. 502. I denne binder Wegner på en mesterlig måte sammen høyt kunsthåndverk i det kraftig, formede ryggbrettet/armlene og den enkle beinkonstruksjonen i metall.

Trekk pusten DYPT og nyt Wegners møbler på matslinder.no


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819