HADELAND GLASSVERKKATALOG FRA 1933

Kunnskapen om Hadeland Glassverk serviseglass er grei, men ikke god nok. Problemet med å navngi Hadeland-glass fra mellomkrigsårene har vært nok så mangelfull. Ved å publisere denne katalogen står vi nå innfor et viktig brudd – kunnskapen blir demokratisk fordelt.

De som samler Hadeland-glass har kjennskap til Sverre Pettersens pressglasserie Nordlys. Her innledes katalogen med en Nordlys modelloversikt over to sider. Bare det er verdt en notis. Men etter det kommer modeller på rekke og rad, flere kjente, men utallige ukjente. For hvor mange har hørt om karaflene Atle, Dag og Synnøve. Eller seltersglassene Mill, Kåre og Klara G 24.

Ved å publisere denne katalogen åpner matslinder.no døren til et helt nytt samlerunivers. I tillegg kan du være den første som plukker opp de til tidligere ukjente skattene på loppis eller i bestemors kjeller. Sammen setter vi navn på vår felles kulturarv.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819