HANS-AGNE JAKOBSSONKATALOG FRA 1963

Den svenske belysningsprodusenten Hans-Agne Jakobsson, som hadde sin storhetsperiode på 1960/70-tallet, har blitt skikkelig inn blant innredere og samlere. Det har resultert i at prisene har steget i supersonisk hastighet.

Denne katalogen fra 1963 viser bedriftens lysestaker og kandelabre i metall, tre og glass. Illustrasjonene følges av tegninger som opplyser om størrelsen på hvert enkelt objekt. I tillegg er det en prisliste bak i katalogen. Med andre ord – Det kan ikke bli bedre.

matslinder.no som følger det skandinaviske auksjonsmarkedet tett er ved flere anledninger blitt overrasket over hvor lite kjennskap de har til Hans-Agne Jakobssons modeller. Man kan spørre seg hvorfor. Svaret ligger kanskje i at produktkataloger fra bedriften er nok så sjeldne. Det har vi tenkt å gjøre noe med. Vi kan avsløre at vi har flere kataloger fra Hans-Agne Jakobsson i vårt arkiv. La dette bli en liten forsmak.


©Mats Linder / matsinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819