MUSLING-STOLEN FRA VIK & BLINDHEIM

Musling-stolen (Foto: Bruun Rasmussen)

I april 2013 ble to Musling-stoler produsert ved Vik & Blindheim solgt hos auksjonshuset Phillips i London for svimlende 1,3 millioner kroner. Ingen skjønte hva som skjedde. Stolen som er relativt vanlig forekommende i Norge hadde av uforklarlige grunner tatt av i rakettfart på det internasjonale auksjonsmarkedet.

De som fulgte sirkuset rundt Musling innså at det var penger å tjene på stolen. Særlig hvis den ble utstyrt med langhårete saueskinn av en møbeltapetserer i Göteborg-distriktet. Folk annonserte etter Musling og støvsugde annonser på Finn.no for å legge beslag på stolen som kunne finansiere en lang og deilig etterlengtet utenlandstur.

Samtidig resulterte haussen rundt stolen at andre stoler ble utstyrt med saueskinn. Noe som i sin tur fikk prisene til å ta kraftige krumsprang for stoler som man tidligere neppe brukt særlig tid på. Også andre modeller fra Vik & Blindheim steg kraftig i pris.

matslinder.no er derfor glad for å endelig presentere en komplett Vik & Blindheim brosjyre fra tiden rundt 1957. I tillegg til Musling er en lang rekke møbler avbildet.


©Mats Linder / matslinder.noVipps: 527697 Kontonummer: 6105 06 71819