HERMAN MILLERUVANLIG BROSJYRE

Herman Miller er en av verdens mest kjente møbelprodusenter. Det skyldes i stor grad samarbeidet med Ray og Charles Eames. I tillegg har mange andre personer utviklet produkter for det amerikanske selskapet. Deres Executive Office Group (EOG) er et av mange spennende prosjekter.

I denne Herman Miller produktbrosjyren fra omkring 1950 finner vi et utvalg kontormøbler. Eller som produsenten selv har kalt de – Executive Office Group (EOG). Systemet ble opprinnelig designet av Gilbert Rohde (1894–1944) i 1942. Det skal ha vært det første av sin type. EOG besto av 137 individuelle elementer, som bordlampe, mappesystem, bordplater, uttrekksskuffer og mye annet.

Når man ser på de ulike produktene så skjønner man straks at funkjonalistiske løsninger var valgt i stedet for overfladisk dekorasjon. Det er også det som gjør EOG så spennende. Her har virkelig de praktiske ideene fått styre designprosessen.

I ferier og innimellom ellers så publiseres ikke-skandinaviske innlegg. Det skyldes helt enkelt at jeg synes det er gøy å vise andre deler av min samling over produktkataloger og trykksaker. Og ikke minst sette skandinavisk design i en internasjonal sammenheng.


©Mats Linder / matslinder.noVIPPS: 527697