MØRE DESIGNTEAM

Møre Designteam
Møre Designteam

Designfellesskapet Møre Designteam ble etablert av Svein Asbjørnsen, Jan Lade og Svein Leirdal i 1969. De fleste designere bodde i Oslo. Møre Designteam derimot valgte å bosette seg i Sykkylven på Vestlandet, der hovedparten av norsk møbelindustri holder til. De brøt gjennom med stolene Ecco som vant 1. premie i Bransjerådet for Møbel- og Innredningsindustriens konkurranse i 1970. Et viktig særtrekk ved Ecco var bruken av formstøpt kaldskum over en stålramme, trukket med avtakbare og vaskbare møbelstoffer. I samme konkurransen ble stolen Z, i flatstål og hud, kjøpt inn. I samarbeid med møbelprodusenten Ekornes videreutviklet Møre Designteam stolen Stressless Original.


Utmerkelser:

1970 – 1. premie, Bransjerådet for møbel- og innredningsindustriens møbelkonkurranse, gruppe C

1971 – Merket for god design


©Mats Linder / matslinder.no

Møre Designteam. Modell: Ecco. Produsert av L.K. Hjelle. Tegnet i 1970. I produksjon fra 1971.
Møre Designteam. Modell: Ecco. Produsert av L.K. Hjelle. Tegnet i 1970. I produksjon fra 1971.