GERHARD BERG

Gerhard Berg (Foto: Mats Linder)
Gerhard Berg (Foto: Mats Linder)

Mens Gerhard Berg (f. 1927) sluttførte sin diplomoppgave ved Statens håndverks- og kunstindustriskole i 1953 arbeidet han en kort tid for Ingmar Relling. I 1954 ble han ansatt som tegner ved Vatne Lenestolfabrikk for å fornye bedriftens møbelkolleksjon. Her tegnet Berg møbler i myke, organiske former – deriblant suppleringsstolen Florida jr. og seksjonssofaen Varia. Bergs interesse for nye materialer i møbelindustrien kommer til uttrykk gjennom hans arbeid med flere sitteskall i glassfiber. Fra midten av 1950-tallet har Berg tegnet for mange møbelprodusenter. For L.K. Hjelle tegnet han den overstoppede møbelserien Norse og for P.I. Langlo møbelserien 1800 med tydelig japansk påvirking. Stokke produserte flere av Bergs møbelklassikere, deriblant armstolen Aksla, lenestolen Classic og møbelserien Kubus.


Utdannelse:

1953 – Diplom, Statens håndverks- og kunstindustriskole

Utmerkelser og priser:

1958 – 2. premie, Askim Gummivarefabrikks konkurranse


©Mats Linder / matslinder.no